Julepynt som du kan lage selv – Samling av kreative ideer – DIY julepynt

Ingen ting gir vel så god julestemning som å lage sin egen julepynt. Lag gjerne ditt eget juleverksted der du inviterer venner og familie. For å gjøre stemningen komplett kan du jo servere gløgg og pepperkaker, samtspille litt julemusikk. Her gir vi deg en masse ideer om ting du kan lage på juleverkstedet. En god del av disse ideene kan også egne seg godt som førjulsaktivitet på for eksempel en barnehage eller skole.

Flott lysdekorasjon ute av is 

Du kan enkelt lage din egen lyslykt av is til å pynte opp for eksempel ute i hagen. Alt du trenger er to plastbøtter, der den ene er større enn den andre, og minusgrader ute. Fyll den største bøtta med vann, og press så den minste bøtta inni den store. Du kan legge noe litt tungt inni den minste bøtta slik at den holder seg på plass. Det er ekstra dekorativt hvis du fyller litt pynt oppi vannet. Du kan for eksempel ta oppi olivengrener, granbar, blomster eller epler. La så bøttene stå ute helt til vannet frosset. Deretter fjerner du bøttene, og fyller lyktene opp med telys. Så gjenstår det bare å vente på at det skal bli mørkt ute.

Hjerter til vinduet og juletreet

Klipp ut to og to hjerter slik at de blir like store. Ta så en lang snor, og legg denne mellom hjertene før du limer hjertene sammen. Lim så sammen flere hjerter på samme måte, helt til du får en lang snor av hjerter. Denne kan du bruke til å pynte opp i vinduene dine, eller som pynt på juletreet.  Du kan også bruke den samme ideen til andre typer figurer, som for eksempel stjerner eller kristtornblader.

Pynt opp tujaen eller sypresen

Det er også koselig å få til litt julestemning ute i hagen. Dersom du har en tuja eller sypress, så kan du pynte opp disse med røde sløyfer. Bruk røde bånd, og fordel sløyfene jevnt over hele treet.

Julevelkomst på trappen

Du kan pynte opp utenfor inngangsdøren din ved å lage din egen dekorasjon. Lag bokstaver med “god jul” i tykk ståltråd. Legg deretter vanlig skogsmose rundt. For at skogsmosen skal sitte ordentlig, tvinner du til slutt tynn ståltråd rundt den. Skogsmose kan du få kjøpt i blomsterbutikker dersom du ikke har tilgang til det.

Pynt opp med pepperkakeformer

Når du har laget ferdig pepperkakene, kan du faktisk bruke pepperkakeformene til pynt etterpå. Heng de opp i vinduet med et rødt sløyfebånd sammen med en grankvist. Dette er en enkel, og flott julepynt.

Adventsappelsinen

Den klassiske adventsappelsinen med nelikspiker kan bli en en flott og velduftende juledekorasjon. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en hel nelik, og så trykke denne inn i appelsinen i fine mønster. Heng appelsinen opp ved hjelp av en snor eller et bånd. Et annet alternativ er å lage flere nelikappelsiner, og pynte opp med disse på et fat.

Juletre av piperensere

Du kan enkelt lage et juletre av grønne piperensere. Bøy piperenserne først på midten, og form så bølger nedover, slik at det blir seende ut som et juletre. Når du kommer ned dit du vil at stammen skal være, så tvinner du piperenserne sammen til en stamme.

Lag din egen dørpynt  til jul med trolldeig

Pynt til døren lager du enkelt selv ved hjelp av trolldeig. Form et hjerte av trolldeig og mal det rødt. OBS! Husk på at du må lage et hull til oppheng før du steker det. Til oppheng kan du bruke en sløyfe og bånd. Du kan også pynte opp på dodøren med et litt mindre hjerte.

Lag julefigurer av trolldeig

Du kan også bruke trolldeig til å lage julefigurer. Dette kan bli flott julepynt som passer både til å henge på juletreet eller som dekorasjon på bord. Du kan for eksempel la barna trykke ut figurer ved hjelp av pepperkakeformer. Ta til slutt hull til oppheng, og stek i ovnen. Deretter kan man male i flotte farger, og man også lime litt på enkelte deler og pynte med glitter.

Lag dine egne jule-blomsterkrukker

En blomsterkrukke blir fort julefin dersom du klistrer på jule-klistermerker – stjerner gjør seg for eksempel godt.

Har du noen flere julepynt-ideer som du har lyst til å dele med oss? Tips oss gjerne ved å bruke kommentarfeltet nedenfor. Dersom du likte ideene må du gjerne dele de med dine venner.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *