Slik unngår du reisesyke / bilsyke – 6 gode kjerringråd

Ønsker du noen gode kjerringråd mot reisesyke? Her har vi samlet en rekke gode råd som vi håper kan være til hjelp for deg, eller kanskje barna dine.

Gråpapir mot reisesyke

Et gammelt og velprøvd kjerringråd mot reisesyke går ut på å dekke magen med gråpapir. Det er viktig at papiret sitter tett mot huden. Du kan regne med at det kommer til å rasle og krasle litt fra baksetet, men rådet skal virke veldig godt.

Lærreim mot reisesyke

Et annet kjerringråd mot reisesyke går ut på å feste en lærreim under bilen, slik at den har kontakt med bakken. Dette er et godt middel mot reisesyke som skal fungere svært bra. Enkelte mener faktisk at det er helt umulig å bli bilsyk dersom du har en slik reim under bilen. Du kan enkelt lage en slik reim selv, eller du kan kjøpe det hos en forhandler av bildeler.

Kokesjokolade mot bilsyke

Et svært vellsmakende råd mot bilsyke og sjøsyke er å ta en bit av kokesjokolade i ny og ne. Salt lakris kan også ha samme effekt,

Persille mot reisesyke

Persille er et annet middel mot reisesyke. Det hjelper å tygge på en persilledusk når man kjenner reisesyken kommer smygende på, men de fleste barn vil nok ikke ha så lyst til dette. Et alternativ kan være å feste en persilledusk til bryskassen med et plaster, dette skal gi like god effekt.

Saltmat

Et forbyggende råd mot bilsyke er å innta et måltid med salt mat før avreise. På generelt grunnlag bør du aldri sette sultne unger i bilen.

Distraher barna

Som oftest er det barna som har størst plager når det gjelder reisesyke, Det kan hjelpe å gi dem noe å ha i fanget som de kan leke med, for eksempel en bamse eller en pute. Dette skal hjelpe mot reisesyke.

 

Likte du disse rådene? Da må du gjerne dele det med vennene dine på sosiale medier!

Du kan også finne legemidler mot reisesyke hos ApotekHjem.no.

Lik oss også gjerne på Facebook for flere gode råd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.