34 gode matlagingstips til deg som er glad i å lage mat

Er du glad i å lage mat? Da kan disse matlagingstipsene være noe for deg! Hvem vet, kanskje du lærer noe nytt?

 1. Har du vært uheldig, og brent sausen? Da kan du enkelt bli kvitt brent-smaken ved å gjøre følgende: Hakk opp en løk og legg denne i et dørslag. Hell så sausen gjennom dørslaget, og brent-smaken forsvinner!
 2. Kjøpt frosne reker? Du får dem til å smake akkurat som ferske ved å legge de utover et bakepapir, og deretter helle salt over.
 3. Dersom du må tine kjøttdeig i en fart, kan du rive den med et rivjern på groveste side.
 4. Dersom du skal koke torsk eller annen hvit fisk, så kan du koke den i halvparten melk og halvparten vann. Dette gjør at fisken blir bedre, fastere og hvitere.
 5. Fiskeskinnet fester seg ikke i bunnen av gryten dersom du legger en bit aluminiumsfolie under fisken når den skal kokes.
 6. Skal du koke mange egg samtidig? Da kan du først legge dem i et dørslag nedi kasserollen. Dermed kan du enkelt løfte opp alle på en gang når de er ferdige.
 7. Skal du panere fisk eller kjøtt? Da kan du ta bitene i en plastpose sammen med melblandingen. Deretter rister du posen slik at kjøttbitene får et gjevnt lag med panering. Slik blir det både mindre søl og oppvask.
 8. Lysten på vafler kan trenge seg på både titt og ofte, men ofte er det vanskelig å finne igjen favoritt-oppskriften. Et godt tips er da å skrive ned favorittoppskriften ditt på et papir, legge det i en plastlomme, og oppbevare den sammen med vaffeljernet.
 9. Vær energismart og kok pastavannet i vannkokeren før du koker pastaen i kasserollen. Vannkokeren koker vannet raskere, og dessuten sparer du også energi.
 10. Litt olje i smøret ved steking, gjør at kjøttbollene ikke brenner seg og mørkebrune i panna.
 11. Dersom du ikke har beregnet nok tid til å tine det fryste kjøttet så kan du du bruke en hårføner. Hurtig og effektivt!
 12. Når du koker små og store poteter samtidig, lønner det seg å dele de store potetene i to slik at de blir ferdige samtidig. Det lønner seg å dele de opp på langs, dette gjør at de ikke koker så lett i stykker.
 13. La sitronen ligge i varmt vann en stund før du presser den – da får du lettere ut all saften.
 14. Dersom du ønsker å unngå matos på kjøkkenet når du lager mat, så kan du tenne et stearinlys. Dersom det får stå tent hele tiden så forsvinner osen.
 15. Dersom du skal lage potetmos, så kan du kutte potetene i smale biter. Potetene koker da på rekordtid, og du sparer dessuten strøm.
 16. Halverte og utgropa meloner kan bli flotte serveringsskåler for fruktsalat eller andre desserter med frukt og bær.
 17. Legg osten en stund i fryseren før du skal rive den. Da går det lett selv om osten er fet.
 18. Det kan være vanskelig å få løs kjøttet fra grillspyd etter at det er ferdig grillet. Smør derfor grillspydet med litt matolje først, da går det mye lettere å få det av.
 19. Legg et knippe persille i vannet når du koker blomkål. Da blir det ikke lukt av kål i rommet, og blomkålen får i tillegg en god smak.
 20. Skal du lage syltetøy eller marmelade? Da kan du erstatte litt av vannet med litt frukt-juice, og du vil få en sterkere smak.
 21. Ønsker du å unngå at vannet koker over når du skal koke opp pasta? Da du pensle på innsiden, helt øverst på kasserollen, og du vil unngå at vannet koker over.
 22. Skal du ha gulrøtter i salaten? Da kan du strimle dem med potetskrelleren for et ekstra dekorativt resultat.
 23. Lei av at øynene renner når du kutter løk? Bruk svømmebriller! Det ser kanskje komisk ut, men det fungerer.
 24. En smart måte å unngå at egg sprekker når de kokes, er å legge en teskje sammen med eggene i kokvannet. Dette trikset fungerer hver gang!
 25. Dersom du skal koke rødbeter, kan det være praktisk å koke en potet i samme gryten. Poteten blir ferdig kokt samtidig med rødbeter, og du kan derfor ta stikkprøven i poteten i stedet. På denne måten unngår du at rødbetesaften renner ut.
 26. Fruktsalaten blir ekstra god dersom du klipper appelsinbitene rett over fruktskål. Dette fordi all saften vil da havne i fruktskåla og ikke på skjærebrettet.
 27. Når du lager eplemos kan du koke opp eplene i appelsinsaft i stedet for vann. Dette gjør mosen en frisk smmak, og mosen får i tillegg en fin farge.
 28. Pannekakene blir ekstra gode dersom du river litt eple i røra.
 29. Når man steker epler i ovnen kan man legge dem i muffinsformer av papir. Sukker og kanel flyter da ikke så lett ut på platen.
 30. Når du skreller bønner går det mye lettere og smidigere med en saks i stedet for den tradisjonelle knivel.
 31. Havregrynsgrøten blir ekstra god dersom du blander litt musli med fruktinnhold sammen med havregrynene.
 32. Bacon kan være vanskelig å skjære i fine, jevne skiver. Om du legger det i fryseren og lar det bli halvfryst så går det ofte mye bedre. Men la det absolutt ikke bli helt fryst, da er det lett at kniven glir, og det kan gå riktig ille.
 33. Når du lager deig til pai, kan du gjerne bytte ut halvparten av melet med knuste cornflakes. Dette gjør at det blir crispy og godt!
 34. Ha litt timian i vannet når du koker fisk. Dette tar bort fiskelukten, og gir i tillegg en god smak.

Har du et godt matlagingstips som du har lyst til å dele må oss? Da må du gjerne tipse oss ved å bruke kommentarfeltet nederst på siden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.