Slik rengjør du badet på en enkel, smart og miljøvennlig måte

Det er din tur til å vaske badet igjen, og du frykter rett og slett det verste. Hva slags grusom skjebne er det som venter deg denne gangen? Sluket som er tett med hår? Tannpasta-eksplosjonen? Eller er det den mystiske flekken oppe i taket? Vel, uansett hva det er, her får du seks gode tips som hjelper deg til å få et rent og velduftende baderom.

Se videoen nedenfor for en demonstrasjon på hvordan du enkelt kan rengjøre badet. Dersom du synes engelsk er vanskelig å forstå, så har vi inkludert en norsk forklaring nedenfor videoen.

Liker du naturlige rengjøringsmetoder? Da kan du forsøke å lage skikkelig sterk svart te – vi snakker om å bruke tre teposer i et glass! Vi kan bruke dette til å rengjøre vinduet eller speilet med! Overfør blandingen til å en sprayflaske. I stedet for å bruke et papirhåndkle eller annet tørkle – så bruker vi avispapir. Spray på et tynt lag av svart te, og tørk av med avispapiret. For best mulig resultat må du kanskje gjenta behandlingen en to-tre ganger.

Ingen liker å skrubbe dusjen, men det må gjøres. Skaff deg en oppvaskbørste som kan fylles opp, og fyll opp med halvparten eddik og halvparten oppvaskmiddel. Dette er raskt og enkelt, og kan til og med gjøres mens du dusjer.

Dersom du skal prøve å fjerne vannmerker på inventaret, så trenger du en sitron og litt albuefett. Syren i sitronen bryter ned det harde vannet, og det er ikke så hardt for hendene siden det er fritt for harde kemikalier. Dersom dette ikke får bort flekkene, kan du prøve å ta en vaskeklut rundt problemområdet, og fukte dem med hvit eddik. Du lar dette sitte i omtrent 30 minutter før du fjerner klutene. Et tips for proffene er å bruke en gammel tannbørste for å komme ordentlig til på de områdene som det er vanskelig å nå. Skyll med vann når du er ferdig, og se at det skinner som nytt.

Se såpe- eller tannbørsteglasset ditt ekkelt ut? Dette er en av tingene som oftest blir oversett på badet. Et raskt triks som mange ikke en gang tenker over er at du enkelt kan plassere disse tingene i oppvaskmaskinen.

Neste gang du skal vaske toalettet, kan du prøve å bruke eddik. Dette er en miljøvennlig rengjøringsmetode som dreper bakterier og fjerner kalk.

Likte du disse rådene? Da må du gjerne dele det med vennene dine på sosiale medier!

Lik gjerne siden vår på Facebook for flere gode råd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *