Rengjøring av stekeovn – 2 effektive kjerringråd

Trenger du gode tips til rengjøring av stekeovn? Da har du kommet på riktig sted. På denne siden får du to gode tips til hvordan kan få stekeovnen din skinnende ren.

1. Rengjøring av stekeovn ved bruk av bakepulver.

Reaksjon når bakepulver reagerer med vann.
Bakepulver kan være et flott rengjøringsmiddel. Illustrasjonen viser reaksjonen når bakepulver blir blandet med vann.

Rengjøring av stekeovn kan være en vanskelig oppgave. Skitten brenner seg fast, og kan være svært vanskelig å få av til tross for timesvis med skrubbing. Løsningen på problemet har du kanskje allerede i kjøkkenskuffen, nemlig bakepulver!

Gjør følgende: Åpne stekeovnsdøra, slik at den ligger vannrett. Hell deretter vann over døra, bunnen og sidene av stekeovnen med vann. Det kan være vanskelig på sidene da vannet renner nedover, men prøv å spre vannet så gjevnt som mulig. Deretter kan du helle bakepulver på de våte overflatene. Det skal da bruse godt i bakepulveret. La dette virke et par timer, og vask / skrubb deretter av med vann og klut. Skitten skal nå være lett å få av, og det meste skal forsvinne uten for mye skrubbing.

NB! Vær oppmerksom på at det å spise av store menger bakepulver kan gi alvorlig forgiftning. Bakepulver bør holdes unna barn og dyr.

Neste råd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *