Rengjøring av kjøkkenvifte – Et effektivt kjerringråd

kjøkkenvifte rengjøring

Skal du rengjøre kjøkkenviften, og trenger et smart tips? Da har du kommet på riktig sted. Her gir vi deg et godt råd som vi håper kan være til hjelp for deg. Lykke til!

Først og fremst er det viktig å rengjøre kjøkkenvifta jevnlig, gjerne så ofte som hver tredje måned. Dette fordi fettet gjerne blir mye vanskeligere å fjerne om det har sittet der lenge.

Det er også en annen viktig grunn til at du bør rengjøre jevnlig – nemlig brannsikkerhet. En kjøkkenviften som er full av fett kan  bidra til en raskere brannutvikling i kjøkkeninnredning og ventilasjonskanaler.

Den gode nyheten er at rengjøring av kjøkkenviften ikke behøver å ta så lang tid, og er heller ikke så mye jobb. Så ingen grunn til å skulke unna! 🙂

Gjør følgende: Fyll oppvaskkummen med en blanding av salmiakk og vann, og la filteret til kjøkkenviften ligge i denne en stund – gjerne rundt 20 minutter. Deretter kan du vaske filteret i oppvaskmaskinen. (OBS! sjekk bruksanvisningen til kjøkkenviften slik at du er sikker på at den tåler oppvaskmaskin). Dette vil få alt fettet til å forsvinne. Enkelt, ikke sant?

Dersom du kjenner til noen andre smarte råd til hvordan man kan rengjøre kjøkkenviften, må du gjerne tipse oss ved å bruke kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også gjerne om dine erfaringer dersom du prøver ut dette rådet i praksis.

Du er også velkommen til å tipse oss ved å skrive en kommentar på vår Facebook-side.

Tilbake til hovedsiden. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.