16 smarte baketriks til deg som er glad i å bake

Er du glad i å bake? Da har du kommet til riktig sted. På denne siden får du 16 gode baketips og triks som vi tror du kommer til å få god nytte av.

1. Bruk et dørslag til å tørke glasur på cakepops

Bilde: https://no.pinterest.com/

Bruk hullene i et dørslag som et tørkestativ for cakepops.

2. Enkel kakepynt med kakeformer

Bilde: https://no.pinterest.com/

Bruk for eksempel en pepperkakeform eller en annen kakeform til å lage lekker pynt på glasuren. Kakeformen fungerer som en stensil, og du vil garantert få et fint resultat. For å sikre deg at pynten holder seg på plass kan du til slutt spraye over med varmt sukkervann.

3. Mindre søl på kjøkkenet dersom du fester en papptallerken på mikseren

Bilde: https://no.pinterest.com/

Stavmiksere er praktiske, men etterlater seg av og til mye søl. For å unngå dette kan du lage hull i en papirtallerken, og feste den slik som vist på bildet over. Dette er raskt og enkelt, og vil spare deg tid på vasking av både kjøkken og klær.

4. Lag en spisbar cookie-skål til is med en muffinsform

Bilde: https://no.pinterest.com/

Dessert blir vel ikke stort bedre enn dette. Den spisbare skåla har også den fordelen at du kan kontrollere isposjonen din uten å tenke så mye.

5. Lag dine egne vaffelskåler

Et annet fint dessertalternativ er å lage vaffelskåler. Invester i et vaffelskåljern, og lag kjempegode, skålformete vafler som kan fylles med deilig tilbehør som krem, bær, og/eller is. Du kan også lage røre av maismel, og dermed ha et nytt og morsomt alternativ til taco-skjellene! Ikke blir det mye oppvask heller, når du allerede har spist opp skålen som du har servert maten i! Vaffelskåljernet kan du skaffe her.

6. “Kladd” det du skal skrive med en tannpirker

Bilde: Bilde: https://no.pinterest.com/

Er det ikke irriterende, når du skal skrive “gratulerer med dagen” på en kake, og så finner du ut at du ikke har plass til hele ordet, eller alt du har skrevet blir liggende til høyre i stedet for sentrert på kaken? Løsningen er å kladde hver bokstav med en tannpirker først, så er du mer sikker på at det blir et bra resultat til slutt.

7. Væt fingeren før du forsøker å fiske opp eggeskall

Bilde: https://no.pinterest.com/

Det er mye enklere å fiske opp eggeskall dersom du væter fingeren først.

8. Bruk et blondestoff til å lage flotte mønster på kaker og muffins

Bilde: https://no.pinterest.com/

Dryss litt melis gjennom  et blondestoff for å lage flotte mønster på kaker og muffins. Resultatet blir lekkert, og gjestene dine blir garantert imponert!

9. Enkelt dele kakebunnen i to

Bilde: https://no.pinterest.com/

En tanntråd er et genialt hjelpemiddel når du skal dele en kakebunn i to. Husk å bruke nøytral tanntråd uten tilsatt smak.

10. Lage muffins, pannekaker og vafler uten å søle

Når man lager muffins, pannekaker, vafler og lignende er det ofte lett at det blir mye søl med røra.  Da er det smart å bruke en rørefordeler, der du med et enkelt trykk slipper ut akkurat så mye som bakverket ditt krever. Dette geniale hjelpemiddelet kan du kjøpe her.

11. Holde kjeks myke og ferske

Bilde: https://no.pinterest.com/

Blir kjeksene fort tørre? Da kan du lagre dem i en pose sammen med en brødskive, dette vil gjøre at de holder seg myke mye lengre.

12. Hold kaken fersk lenger

Bilde: https://no.pinterest.com/

Ofte er det vanskelig å få spist opp all kaken med en gang. Men hvordan skal du holde kaken fersk når du først har begynt å kutte i den? Jo, du kan ta to brødskiver, og fest de til endene ved å bruke tannpirkere. Dette vil gjøre at kaken holder seg myk og fersk mye lenger.

13. Glansfull glasur

Bilde: https://no.pinterest.com/

Smelt glasuren ved å bruke en hårføner på lav varme. Dette vil gjøre at glasuren får en utrolig lekker glans.

14. Et supersmart alternativ til å piske krem

Dersom du fortsatt pisker krem med håndmikser, bør du sjekke ut videoen over her.  Med en smart krempumpe  ordner du pisket krem på under 30 sekunder,  uten sprut,  søl og ingen tennisalbue! Du kan skaffe den her.

15. Unngå at sjokoladen synker i bunnen av røra

Bilde: https://no.pinterest.com/

Har du lagt merke til at sjokoladen har en tendens til å synke i bunnen av røra? Da kan løsningen være å vende de i litt mel, da vil de ikke synke lenger. Dette funker også på hakkede nøtter og lignende.

16. Enkel muffinspynt

Bilde: https://no.pinterest.com/

Glasur kan være vanskelig å lage, og det gir også mer oppvask. Dersom du leter etter et raskere alternativ, kan du bruke en marshmallow i stedet. Du kan helt enkelt toppe hver muffins med en marsmallow 5 minutter før de er ferdige i ovnen. Dette blir garantert en hit i barnebursdagen!

 

Vet du om flere smarte baketriks? Da må du gjerne tipse oss ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *