Helse og fitness hacks – 35 smarte hacks for din helse

På denne siden har vi samlet 35 smarte helse og fitness hacks. Vi håper du kan lære noe nytt, det gjorde i hvertfall vi!

 1. Når du føler trang til å røyke eller drikke bør du ta deg en løpetur, ta 20 sit-ups eller en annen aktivitet som får deg i bevegelse. Snart kommer du til å assosiere det å slutte å drikke eller røyke med å være veltrent.

 2. Når du er tørst, men ikke har så mye vann tilgjengelig, gurgle vannet i 30 sekunder før du svelger. Storparten av tørsten kommer av at du er tørr i munnen.

 3. Å drikke to kopper vann før måltider kan gjøre at du går ned opptil to kg i løpet av 12 uker.

 4. Å spise selleri er som trening å regne. Når du spiser selleri bruker du flere kalorier på å fordøye det enn du spiser.

 5. Å spise en veldig liten mengde sjokolade om morgenen kan faktisk hjelpe kroppen din med å brenne kalorier og gå ned i vekt i løpet av dagen.


 6. En kopp kaffe før treningsøkta gjør at fettforbrenningen går fortere.

 7. Å få nok søvn er viktig for immunforsvaret. Å sove mer enn 9 timer kan faktisk skade det!

 8. Det lønner seg ikke å hoppe over måltider dersom du ønsker å gå ned i vekt. Dette kan føre til at kroppen din går inn i en fett-lagrings-sult-modus, som gjør det vanskeligere å forbrenne kalorier.

 9. Føler du deg deprimert? Drikk vann, det kan hende du er dehydrert.

 10. Kikker du stadig i kjøleskapet på leting etter noe godt eller rett og slett fordi du kjeder deg? Drikk da det største glasset med vann du kan finne.  Dette fører til at du blir så mett at du ikke får lyst på mat lenger.

 11. Fem enkle tips for å gå ned i vekt: 1. Drikk mer vann. 2. Tilpass størrelsen på porsjonene dine. 3. Spis mindre sukker. 4. Spis karbohydrater kun en gang per dag. 5. Spis ikke fast-food.

 12. Det å le i femten minutter har samme helsefordelene som å få to ekstra timer med søvn.


 13. Kalde dusjer kan hjelpe mot depresjon, og holder huden og håret ditt sunt.

 14. Å spise frokost på morgenen gjør det ti ganger enklere å forbrenne kalorier gjennom dagen. Det gjør det også mindre sannsynlig at du får kviser.

 15. Det mer organisert du er, des mindre sjanse er det for at du får Alzheimer’s.

 16. Pleier du å ta deg en dupp midt på dagen? Det må du bare fortsette med. Dette er nemlig bra for hukommelsen, og reduserer også risikoen for hjertesykdommer.

 17. Noe annet som reduserer risiko for hjertesykdommer er det å eie en katt. Faktisk reduserer dette risikoen for hjertesykdom med hele 30%.

 18. Føler du deg stressa? Prøv å spise en kopp med lett-joghurt og 2 spiseskjeer med blanda nøtter. Aminosyrene i dette vil hjelpe deg med å roe deg ned.


 19. Noe annet som hjelper mot stress er løping. Foruten meditasjon, så er dette en av de beste måtene å klarne hjernen på.

 20. Strekk ut i fem minutter før du legger deg om kvelden. Musklene dine blir mer avslappet, og det blir enklere for deg å finne en god posisjon å sove i.

 21. Skal du ned i vekt? Spis mer sterkt krydra mat! Sterk mat lurer smaksløkene dine til å være mer tilfreds med en mindre porsjon mat.

 22. Et annet tips for å miste vekt er å bruke mindre tallerken. Dette lurer hjernen til til å tro at det er mer mat, og setter også en begrensning på hvor mye du kan få på tallerkenen.

 23. Å trene er ikke bare bra for helsa, det kan også øke hjernekapasiteten din med inntil 10%.

 24. Gjør spillelista di like lang som du planlegger treningsøkta di. På den måten kan du fokusere mer på treninga, og gjør at du slipper å konstant sjekke tida.

 25. Ved å tenke en positiv tanke hver eneste morgen så kan du psykologisk lure deg selv til å bli en mer lykkelig person.


 26. Å drikke fem kopper med grønn te om dagen kan hjelpe deg med å miste vekt rundt magen.

 27. Gjesping kjøler ned hjernen, og hjelper deg med å bli kvitt stress.

 28. Vannmelon kan føre til at du får mindre utbrudd av kviser, og holder huden sunn.

 29. Det å lære seg en musikkinstrument eller et annet språk kan roe ned aldringsprosessen av hjernen.

 30. Å smile i 60 sekunder, selv når du er i dårlig humør, vil umiddelbart forbedre humøret ditt. Å bruke disse musklene er nok til å sette i gang de glade kjemikaliene i hjernen din.

 31. Det kan hjelpe å vaske og rydde dersom du føler deg deprimert. Det å få mer orden på de fysiske aspektene av livet ditt kan også gi deg klarhet i de mentale.


 32. Å drikke juice bør ikke ikke erstatte det å spise frukt. Juice inneholder ofte mer sukker og mye mindre fiber.

 33. Tren alltid på mandag. Dette setter et psykologisk mønster for resten av uken.

 34. Det å lære seg sanger utenat er sunt for hjernen, og vil forbedre din mentale kapasitet.

 35. Spis en appelsin før trening. Ikke bare hjelper det deg med å holde deg hydrert, men virker også forebyggende mot såre muskler.

Likte du disse rådene? Da må du gjerne dele dem med vennene dine på sosiale medier!

Lik oss også gjerne på Facebook for flere gode råd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *