Malingstips – Gode råd og triks til deg som skal male

Maling og oppussing er to ting som ofte går hånd i hånd. Skal du gå i gang med et nytt maleprosjekt? Da kan kanskje disse rådene komme godt med.

1. Har malekostene blitt stive?

Det finnes heldigvis en redning for gamle, stive malekoster. Kok opp en del eddik og en del vann. Sett deretter malekostene i det varme vannet over natten, og du vil våkne opp til myke og rene malerkoster!

2. Spar maling – Råd 1

Maling er dyrt, og man ønsker ikke å sløse bort malingen. Dersom man tørker av malerkosten på boks- eller bøttekanten, så unngår man å søle bort mye maling. Dette fører dessverre også til at det blir vanskelig å få lokket til å bli helt tett etterpå. For å unngå dette kan man sage til en trelist som passer innvendig i malingsbøtta. Du kan så bruke denne listen til å tørke av malerkosten, og malingen vil da falle rett ned i boksen.

3. Spar maling – Råd 2

Det er også mulig å feste et stykke fryseteip midt over boksåpningen. Endene bør være lange slik at du kan feste de godt nedetter sida på malingsspannet.
Dersom du er litt forsiktig fungerer dette godt til både å stryke av maling og til å legge fra seg kosten på.

4. Fjerne maling fra hendene.

Gni innhendene med vaselin. Pass godt på å smøre rundt neglene der huden kan være litt følsom. Vask deretter hendene med vann og såpe, og de vil bli gullende rene.
Du kan også bruke kaffegrut til å fjerne maling. Du trenger kun å ta litt grut fra filteret på kaffetrakteren i hånden sammen med varmt vann. Skrubb så godt, og malingen vil forsvinne.

5. Hjelpemidler oppe i stigen

Det kan være smart å ha nødvendige hjelpemidler innenfor rekkevidde når du arbeider høyt oppe i stigen, slik som pensler, koster, skraper og børster. En smart løsning på dette er å sette malingsboksen i et større spann med hank. Det er nødvendig at dette spannet er såpass stort at du får plass til de nødvnedige hjelpemiddelene i tillegg til malingen.

6. Penselselvask som er snill med miljøet

Du trenger ikke å bruke farlige løsemidler når du skal rense malepenslene dine. Det er nok å bruke gammeldags grønnsåpe i varmt vann.

7. Rent malingspann

Et smart triks for å holde malingspannet rent og fint, er å brette aluminiumsfolie rundt åpningen. La folien være rundt 10 cm. Bøy den så innunder kanten, og la resten av foilen henge på utsiden. På denne måten blir det mulig å røre i malingen og stryke av overflødig maling fra kosten uten at det blir søl. Etter at du er ferdig med å male kaster du helt enkelt folien. På denne måten unngår du også at lokket blir sittende fast i gammel maling når boksen skal benyttes igjen.

Likte du disse rådene? Da må du gjerne dele dem med vennene dine på sosiale medier!

Lik oss også gjerne på Facebook for flere gode rå

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *