Teknologi hacks – 26 smarte tips og triks i kategorien teknologi

På denne siden har vi samlet 26 smarte tips og triks til deg i kategorien teknologi. Vi håper du kan lære noe nytt, det gjorde i hvertfall vi!

 1. Har du lite batteri igjen på mobilen din? Dersom du setter mobilen i flymodus vil den lade mye fortere.

 2. Har du lyst til å laste ned en YouTube video? Det eneste du trenger å gjøre er å legge til “ss” mellom “www.” og “YouTube”.

 3. Lei av annonser når du spiller spill på mobilen? Sett den i flymodus, og det vil hindre at annonsene popper opp.

 4. Lyst til å finne en ny tv-serie å se på? Gå inn på Televisor.com og skriv inn navnet på en serie du liker godt. Du vil da få opp anbefalinger om nye serier basert på den du liker.

 5. Trenger du å teste en printer? Du kan printe ut Google’s hjemmeside. Det har alle fargene du trenger til å kjøre en ordentlig test, og du vil nesten ikke bruke noe blekk.

 6. Var du uheldig og lukka en fane i nettleseren din som du egentlig ikke skulle lukke? Trykk “ctrl” + “shift” + “T” for å åpne den på nytt.

 7. Dersom du ønsker å høre på en sang på YouTube flere ganger uten å trykke “replay” flere ganger, så trenger du bare å skrive “repeat” mellom “www.youtube” og “.com”.

 8. Dersom du lagrer batteriene i fryseren så kan du doble varigheten.

 9. Skal du ha opprydning på pcen din? Søk etter “size:gigantic” og den vil vise alle filene på pcen som er større enn 128 mb. (Gjelder Windows)


 10. Lei av at e-post-kontoen din fylles opp av søppelpost? Du kan lage deg to forskjellige e-post kontoer med forskjellig passord, slik at den ene kan brukes kun for å registrere kontoer på nettet. Dette gjør at din hoved-epost konto ikke blir full av søppel, og det gjør også at den blir tryggere i forhold til hacking.

 11. Har du ikke råd til Microsoft Word? Skaff deg OpenOffice, det er gratis og har mange av de samme egenskapene.

 12. Dersom du skal dele øretelefoner med en venn lønner det seg å sette på “mono audio”, slik at telefonen din deler lyden likt.

 13. Ble du forvirra av en Wikipedia artikkel? Du kan klikke på “enkel engelsk” på den venstre lista over språk, og du vil få frem en forenkla versjon.

 14. Øretelefonene dine kan faktisk brukes som mikrofoner dersom du plugger de inn på “mic jack” på pcen din.

 15. Visste du du at du kan bruke Google søk som en timer ved å skrive inn “set timer for” fulgt av antall timer eller minutter du vil at Google skal telle for deg.

 16. Har du mista telefonen din i vann? Legg den i en pose med ris. Risen vil absorbere vannet, og forhåpentligvis redde mobiltelefonen din.

 17. Før du kaster en post-it lapp, bruk den mellom tastene på keyboardet for å bli kvitt støv, smuler og andre ting som kan samle seg der.

 18. Har du noen gang lurt på hvorfor kabelen til mobil-laderen er så kort? Å bruke mobilen mens du lader kan nemlig skade batteriet.

 19. Du kan trykke på “1”, “2”, “3” etc for å hoppe til 10%, 20% eller 30% av videoen du ser på YouTube.

 20. Dersom mobilbatteriet ditt er veldig lavt, og du trenger telefonen senere, så lønner det seg ikke å skru den av. Da bør du heller sette den i flymodus. Å skru telefonen på og av bruker faktisk mer batterikapasitet enn å la den være på i flymodus.

 21. Ha litt selvlysende maling på mobilladeren din. På den måten blir den mye lettere å finne i mørket.

 22. Dersom du skrur av blitzen på mobilkameraet ditt vil dette spare mobilbatteriet selv når du ikke bruker kameraet!

 23. Er det noe du må huske på i morgentidlig? Send deg selv en sms før du legger deg, men åpne den ikke før neste dag.

 24. Er teksten på websiden for liten? Bruk “Ctrl + ” for å zoome inn på PC og “Command +” for å zoome inn på mac.

 25. Når du skriver e-post er det lurt å skrive inn e-post-adressen til den som skal ha den til slutt. På den måten slipper du å være uheldig og sende e-posten før den er ferdig.

 26. Skal du ommøblere eller flytte? Et smart triks er å ta bilde av baksiden av tv’en eller annet teknisk utstyr slik at du enkelt kan se hvordan alt var koblet opp.

Likte du disse rådene? Da må du gjerne dele dem med vennene dine på sosiale medier!

Lik oss også gjerne på Facebook for flere gode råd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *