Organisere kjøkkenskap – 15 gode råd til hvordan du kan organisere på kjøkkenet

Synes du det er  vanskelig å holde orden på kjøkkenet og i kjøkkenskapene? Da har du kommet til riktig sted. Her gir vi det flere gode tips til hvordan du kan få bedre orden på kjøkkenet.

1. Hold orden med plastbokser

Bilde: Pinterest.com

Plastbokser som kan dras ut gir et mer ryddig uttrykk, og du kan også sette merkelapper på de slik at du lettere finner det du leter etter. Det er også praktisk at de kan dras ut, da dette gjør det lettere å finne ting som ellers fort blir glemt helt bakerst i skapet.

2. Stable-hyller gjør at du får mer plass i skapet

Bilde: Pinterest.com

Hvorfor ikke utnytte den vertikale plassen du har i skapene dine litt bedre? Gå til innkjøp av smarte stable-hyller, og du kan virkelig få utnyttet plassen i høyden. De smarte stable-hyllene kan du få kjøpt her.

3. Spenningsstang under kjøkkenvasken

Bilde: Pinterest.com

Utnytt plassen under kjøkkenvasken ved å henge opp en spenningsstang. Du kan for eksempel bruke denne til å henge opp vaskemidler og vaskehansker. Du kan kjøpe spenningsstenger her. 

4. Samle små ting i syltetøysglass

Bilde: Pinterest.com

Hold orden på små ting som for eksempel muffinsformer i syltetøyglass.

5. Hold orden under kjøkkenvasken


Bilde: Pinterest.com

Plassen under kjøkkenvasken er ofte begrenset, så gjør det beste ut av det ved å for eksempel bruke plastbokser og kurver.

6. Lomme-organisering

Bilde: Pinterest.com

Hold orden på tingene som du har under kjøkkenvasken, ved å henge opp en “lomme-organiserer” bak på døren. Her kan du for eksempel henge svamper og hansker slik at de får tørket seg.

7. Utnytt lagringsplass på innsiden av kjøkkendøren

Bilde: Pinterest.com

En magasinhylle på innsiden av kjøkkenskapet er glimrende til å lagre bakepapir, matpakkepapir o.l. Du kan kjøpe en magasinhylle som passer perfekt til denne oppgaven her.

8. Utnytte lagringsplass på vegg

Heng opp små plasthyller på veggen, for å lagre  ting som wok-sauser, pose-supper, taco krydder etc.

9. Lag ditt eget vin-stativ

Bilde: Pinterest.com

Bruk enkle plastrør til å lage ditt eget vinstativ, som passer perfekt inn i ditt kjøkkenskap. Vinstativet kan du male så det matcher kjøkkenet ditt.

10. Bruk små plastbokser til å lagre og organisere små ting

Bilde: Pinterest.com

Bruk små plastbokser til å dele opp skuffene dine. Disse fungerer fint til å lagre te-poser, kaffekapsler og lignende. Du kan få kjøpt de små plastboksene her.

11. Holde orden på brødfjøler

Bilde: Pinterest.com

Istedet for å legge brødfjøler og fat oppå hverandre, så kan du sette rett opp og ned ved å bruke spenningsstenger. Dette gjør det lettere å få tak i de, og det blir også lettere å få oversikt over hva du har. Du kan kjøpe spenningsstenger her. 

12. Samle tilbehør og ledninger til kjøkkenmaskiner i plastkurver

Bilde: Pinterest.com

Du kan samle tilbehør og ledninger til kjøkkenmaskiner i plastkurver, slik at du raskt finner det du leter etter.

13. Organiser ved å bruke en korktavle

Bilde: Pinterest.com

Sett opp en korktavle på innsiden av kjøkkenskapet for å henge opp ting du ofte bruker. Du kan for eksempel henge opp måleskjeer og oppskrifter.

14. Utnytte plass med hengende kurver

Bilde: Pinterest.com

Disse smarte kurvene er flott for lettere ting, som feks plastlokk, bakepapir o.l. Du kan få kjøpt de smarte kurvene her.

15. DIY lagringsplass for lokk

Bilde: Pinterest.com

Å finne riktig lokk til plastboksene er ikke alltid så lett. For å få lettere oversikt over lokkene dine, kan du lage en egen lagringsplass for lokkene. Ideen er å bruke kurv under et tørkestativ, og feste det med for eksempel fiskesnøre.

 

Se også: Organisere klesskapOrganisere kjøleskap

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *